Poznáme prvú funkčnú mliečnu potravinu, mlieko Boo Milk v sklenených fľašiach

To, že mlieko má už od roku 1957 svoj celosvetovo uznávaný deň, zrejme nebude náhoda.   S konzumáciou tohto „bieleho zlata“ je však v dnešnej dobe spojených veľa mýtov, ktoré niektorých odrádzajú od jeho zaradenia do každodenného jedálnička. Odborníci z oblasti vedy a výroby sa však zhodujú v tom, že mlieko aj dnes zostáva hodnotnou a bezpečnou potravinou.

Nie je však mlieko ako mlieko a prvoradý je správny výber

Práve preto spoločnosť Labaš s.r.o. zaradila do portfólia svojej privátnej značky Bio FRESH, mlieko Boo Milk - mlieko, ktoré sa od ostatných výrazne odlišuje svojimi výnimočnými vlastnosťami, kvalitou a chuťou porovnateľnou s čerstvým mliekom, na aké boli zvyknuté naše staré mamy.

Boo Milk je splneným snom

Prvá myšlienka vývoja tohto mlieka sa takmer pred piatimi rokmi zrodila u konateľa spoločnosti Labaš s.r.o., Miroslava Labaša st., ktorý nadviazal odbornú spoluprácu so spoločnosťou Cassovia Live Sciences, ktorá združuje rad vedecko – výskumných univerzitných pracovísk v stredoeurópskom meradle. Nasledovalo dlhodobé testovanie najlepších producentov surového a najmä BIO kravského mlieka v podmienkach SR.

Na základe skvelých výsledkov dosiahnutých pri odizolovaní rozhodujúcich mliečnych, najmä probiotických kultúr z pôvodného kravského BIO mlieka, ktorých originalitu potvrdila Masarykova univerzita v Brne, ako aj firma Selur Pharma – tretí najväčší svetový výrobca mliečnych kultúr, bol potvrdený najvyšší stupeň čistoty, originality a bezpečnosti. Po spracovaní vyizolovaných pôvodných mliečnych kultúr a zaradením do registra,, Funkčných prípravkov“ Úradom verejného zdravotníctva SR, sa konateľ spoločnosti Labaš rozhodol nadviazať spoluprácu s mliekarňou v srdci Podunajskej nížiny, ktorá vyrába mlieko v BIO kvalite.

V súčasnosti sa jedná o najzdravšiu verziu mlieka potvrdenú aj patentovou ochranou známkou. Svojimi nutričnými hodnotami je najbližšie k surovému, ešte tepelne neupravenému surovému mlieku, ktoré sa však nemôže predávať v obchodnej sieti z hľadiska bezpečnostných kritérií.

Čím je BIO mlieko Boo Milk VÝNIMOČNÉ?

Mlieko Boo Milk je nehomogenizované, veľmi šetrne nízko pasterizované kravské BIO plnotučné mlieko s 8 pôvodnými mliečnymi kultúrami a neupravovaným obsahom tuku v BIO kvalite.

Zjednodušene sa proces výroby dá opísať tak, že z nadojeného mlieka sa vytiahnu najkvalitnejšie mliečne kultúry a po pasterizácii sa vracajú späť.

Boo Milk aktuálne obsahuje viac než 30 miliárd jednotiek mliečnych kultúr na jeden liter, čo predstavuje dennú terapeutickú dávku probiotických kultúr. Vysoký objem probiotických kultúr obsiahnutých v mlieku Boo Milk  významne pôsobí ako podpora imunitného systému na čisto prírodnej báze.

Veľmi dôležitým EKO a BIO faktorom je aj jeho plnenie do sklenených – plne recyklovaných fliaš.

Konzumácia mlieka Boo Milk

Boo Milk možno konzumovať aj po začiatku zakysania a podávať sa teda dá buď ako čerstvé alebo kyslé mlieko. Šikovná gazdinka si z neho uvarí aj plnotučný tvaroh, čo pri obyčajnom mlieku nie je možné. Pri splnení podmienky neprerušovania teplotného reťazca je trvanlivosť aktuálne na hranici 6 dní.

Dnes spoločnosť Labaš, s.r.o. môže s hrdosťou povedať, že mlieko Boo Milk je od augusta 2020 registrované ako prvá funkčná mliečna potravina, ktorú už dnes nájdete na slovenskom trhu v supermarketoch FRESH Plus.

Prečítajte si aj

Jar v znamení byliniek
Jar je obdobím obnovy a prebúdzania sa prírody a zároveň časom, kedy sa v záhradách a na poliach začínajú objavovať prvé ...viac

Ako prežiť veľkonočné sviatky zdravšie?
Blížia sa veľkonočné sviatky a s nimi spojené nadmerné konzumovanie nezdravých jedál. Ako si užiť stolovanie s rodinou a blízkymi bez výčitiek a ...viac

Čím sa BIO potraviny odlišujú od bežných potravín?
Čo znamená BIO? Každá takto označená surovina je produktom ekologického poľnohospodárstva. Pri tejto výrobe sa minimalizuje negatívny dopad na ...viac

FRESH PLUS končí s papierovými cenovkami
Do konca roka 2023 plánuje naša sieť supermarketov FRESH Plus nainštalovať digitálne cenovky vo všetkých svojich predajniach. Okrem toho, že ušetríme ...viac

Vyhľadať predajňu Fresh