BIO mäso vysokej kvality nájdete v predajniach FRESH Plus!

Ronsard je jedným z popredných francúzskych producentóvů hydiny prémiovej kvality. Je špecialistom na chov hydiny označovanej ako Label Rouge (najrešpektovanejšie označenie vo Francúzsku – vysoké štandardy a nároky na chov), sliepky sú taktiež označované ako Free Range, čo znamená, že žijú na voľných a priestorovo rozľahlých priestranstvách, najmä na lúkach a zalesnených plochách. Samozrejmosťou je výkrm bez použitia antibiotík. Vrcholom všetkého je sortiment BIO kvality, kedy sú sliepky chované v čisto prírodných podmienkach a živia sa výlučne potravou vyprodukovanou samotnou prírodou, teda hmyzom a čerstvou trávou, bez pomoci chemických prípravkov a strojovej výroby.

Región chovu a charakteristika

Region Landes a juhozápadné Francúzsko sú zdrojom hydiny Label Rouge a sliepok BIO kvality. V tejto oblasti pôsobí okolo 600 menších chovateľov. Ide o najväčší lesný masív v Európe. Vyznačuje sa jedinečnými klimatickými podmienkami a rozmanitým výberom prírodného krmiva.  Sliepky sú chované vo veľkých zalesnených oborách.  Je to ideálne miesto pre život, vďaka čomu dorastú do optimálnej veľkosti. Život bez stresu sa prejaví na pevnej štruktúre mäsa, výraznej a jemnej chuti, zafarbeniu mäsa a skvelým nutričným hodnotám. 

BIO bravčové mäso

Spoločnosť De Groene Weg (Zelená cesta) pracuje každý deň na zdravej rovnováhe medzi človekom, prírodou a zvíeraťom. Ako to robí? Vďaka tomu, že dává zvieratám veľa pokoja, priestoru a lásky. Tomu se hovorí BIO chov. A čo najviac denného svetla a čerstvého vzduchu. Veľmi dobre pozná celý reťazec a má blízky vzťah k farmárom a mäsiarom.

De Groene Weg je dcérskou spoločnosťou nadnárodnej skupiny Vion group a od roku 1981 je holandským lídrom na trhu v oblasti nákupu, výroby a hodnoťenia bio hovädzieho a bravčového mäsa. De Groene Weg má v Holandsku 12 spracovateľských závodov.

Úzko spolupracuje s najlepšími ekologickými farmármi. Spoločne se zaviazali k dobrému životu zvierat. Ako? Začína to stimuláciou prirodzeného chovania. Zvieratá majú viac priestoru, vonku vo voľnom výbehu a krmené sú biopotravinami. Farmári sú taktiež zaviazání správať sa čo najlepšie  k prírode na farme a okolo nej napríklad vysiatim okrajov pastvín a poľných pozemkov s divokými kvetinami na podporu včelých úľov.

Produkty

Bravčová krkovička ostáva vďaka svojmu výraznému mramorovaniu aj po úprave krásne šťavnatá a aromatická. Je vhodná na gril, rezne a aj na ragú

Bravčové karé je najhodnotnějším mäsom z chrbtovej časti. Mäso je vhodné pre prípravu prírodných rezňov a grilovaných steakov

Bravčová panenka patrí k najhodnotnějšiemu a najlepšiemu bravčovému mäsu. Pre bravčovú panenku je vhodná krátka tepelná úprava na grile, panvici alebo v trúbe

Prečítajte si aj

Jar v znamení byliniek
Jar je obdobím obnovy a prebúdzania sa prírody a zároveň časom, kedy sa v záhradách a na poliach začínajú objavovať prvé ...viac

Ako prežiť veľkonočné sviatky zdravšie?
Blížia sa veľkonočné sviatky a s nimi spojené nadmerné konzumovanie nezdravých jedál. Ako si užiť stolovanie s rodinou a blízkymi bez výčitiek a ...viac

Čím sa BIO potraviny odlišujú od bežných potravín?
Čo znamená BIO? Každá takto označená surovina je produktom ekologického poľnohospodárstva. Pri tejto výrobe sa minimalizuje negatívny dopad na ...viac

FRESH PLUS končí s papierovými cenovkami
Do konca roka 2023 plánuje naša sieť supermarketov FRESH Plus nainštalovať digitálne cenovky vo všetkých svojich predajniach. Okrem toho, že ušetríme ...viac

Vyhľadať predajňu Fresh