Špargľové rizoto s pečenými orechmi a modrým hroznom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • ryža arborio alebo carnaroli 320g
  • šalotka 1ks
  • cesnak 1 strúčik
  • olivový olej 50 ml
  • maslo 150 g
  • biele víno 200 ml
  • parmezán 100 g
  • soľ a korenie podľa chuti
  • tymian 2 vetvičky
  • špargľa 16 ks
  • vlašské orechy 150 g
  • citrónová šťava
  • hrozno modré

Postup

Špargľu si ošúpeme a drevnaté konce odlomíme.

Šupky a konce špargle si uvaríme vo vode a s týmto vývarom podlievame rizoto.

V hrnci si speníme šalotku, pridáme ryžu, tymian, podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Podlievame vývarom zo špargle počas celej doby varenia.

Časť špargle si nakrájame na kolieska, špičky si necháme v celku.

Keď je ryža al dente, stiahneme z plameňa, pridáme parmezán, maslo a kolieska špargle.

Na panvici si na sucho opečieme vlašské orechy. Nakrájane modré hrozno premiešame spolu so špičkami špargle ktoré sme si odložili bokom a zakvapneme citrónovou šťavou.

Premiešane hrozno s orechmi a pridáme na hotové naservírované rizoto na tanieri.

Vyhľadať predajňu Fresh