Špargľa na masle, 5minútové vajíčko, fenikel, pomaranč a hrianka

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Špargľa 12ks
  • Soľ
  • Maslo 150g
  • Citrón 1ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Korenie
  • Vajcia 4ks
  • Čerstvý fenikel 1ks
  • Pomaranč 2ks
  • Med 2PL
  • Koriander čerstvý, 1 hrsť
  • Limetka 1ks
  • Zázvor 1 palec
  • Kváskový chlieb na hrianky
  • Olivový olej

Postup

Na panvici si rozpustíme maslo, pretlačíme doň cesnak, pridáme ošúpanú špargľu, citrónovú šťavu a speníme len krátko aby maslo nezhorelo.

Pomaranč vyfiletujeme a zo zvyšku vyžmýkame šťavu, ktorú použijeme na dressing. Do dressingu pridáme med, zázvor, čerstvý koriander, limetku, pomarančovú šťavu a olivový olej.

Fenikel nakrájame na tenké plátky, premiešame s hotovým dressingom, pridáme filetky pomaranča.

Dáme si variť vodu. Keď začne vrieť vložíme vajíčka a stopujeme 5 min. Po 5 min. vajíčka hneď schladíme. Hrianku si urobíme na panvici so speneným maslo a cesnakom, na ktorej sme si pripravovali špargľu.

Vyhľadať predajňu Fresh