Jesenný šalát s pečenou Hokkaido tekvicou, syrom Feta, lieskovcami, brusnicami a tekvicovým olejom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 1ks menšej Hokkaido tekvice
  • Extra panenský olivový olej
  • 2PL tekvicového oleja
  • 1ks citróna
  • Morskú soľ
  • Čierne korenie
  • 1PL Fresh medu
  • 100g lieskových orieškov Fresh Exclusive
  • 120g syru Feta
  • 120g praného listového šalátu mix
  • 80g namočených sušených brusníc Fresh
  • 2 menšie šalotky
  • Hrsť čerstvých byliniek

Postup

Tekvicový olej spolu so soľou, korením, šťavou z jedného citróna, medom a olivovým olejom dáme do mixéra a vymixujeme na jemnú emulziu, ktorú si odložíme bokom.

Tekvicu dôkladne očistíme od jadierok, nakrájame ju na menšie kocky a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a šalotku nakrájanú na väčšie kúsky, dôkladne premiešame a pečieme pri 200 stupňoch približne 15 minút. Doba pečenia záleží od veľkosti nakrájaných kúskov. Medzitým si na suchej panvici približne 3 minúty opečieme lieskovce do zlatista a následne ich nasekáme.

Upečenú tekvicu preložíme do väčšej misky spolu s listovým šalátom, lieskovcami, dresingom, namočenými brusnicami a dôkladne premiešame.

Hotový šalát podávame v hlbšej miske, pridáme hrsť byliniek, syr Feta a dokončíme pár kvapkami tekvicového oleja.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh